SIMONE BUCHHOLZ

HOTEL CARTAGENA

Kuole hitaasti, Riley

Hampuri 1980-luvulla ja nuori mies, joka haluaa pois. Hän nousee Kolumbiaan lähtevään laivaan ja saa Cartagenan rannoilla oppia, mitä tapahtuu, kun juhlii väärien ihmisten kanssa. Ylellisten bileiden jälkeen on helvetti irti. Kun vuodet kuluvat, tarjoutuu tilaisuus kostaa, eikä tuo samainen mies – ei enää niin kovin nuori – jätä tilaisuutta käyttämättä…

Kalsea hotellibaari Hampurin satamassa yli kolmekymmentä vuotta myöhemmin. Alapuolella hohtavat telakoiden valot, ylhäällä syyttäjä Chastity Riley juhlii ystäviensä seurassa. Yhtäkkiä ovet avautuvat, ja baariin kävelee kaksitoista raskaasti aseistautunutta miestä, jotka ottavat asiakkaat ja henkilökunnan panttivangeikseen. Poliisit rakennuksen ulkopuolella vaikuttavat jäävän sivustaseuraajan rooliin, ja Chastity kumppaneineen joutuu keskelle tapahtumasarjaa, jonka jälkeen mikään ei voi olla niin kuin ennen.

Hotel Cartagena on Simone Buchholzin menestyksekkään Chastity Riley -dekkarisarjan viides suomennos ja tyyliltään ja kieleltään jälleen juuri sitä, mitä sarjan fanit odottavat. Isossa-Britanniassa Hotel Cartagena palkittiin vuoden 2022 parhaana käännösdekkarina.

”Simone Buchholzin Chastity Riley -kirjat ovat kuin huumeet: niitä tarvitsee aina vain enemmän ja aina vain nopeammin. Erona vain se, että niiden aikaansaama onnentunne pysyy ja on siksi terveellinen…”

(Welt am Sonntag)

 

”Simone Buchholz puhaltaa virtuoosimaisilla kerronnan keinoillaan myrskyn Sankt Paulin ylle. Veitsenterävää dialogia, tarkoin vedoin piirrettyjä henkilökuvia, nopeatempoisia kohtauksia yhdistettynä ironiaan, melankoliaan sekä tietynlaiseen hulluuteen. Kukaan muu ei hallitse tätä niin kuin Buchholz.”

(Alexander Cammann, Die Zeit)

Sarjan muut suomennokset:


KIRJAILIJA: Simone Buchholz


SUOMENTAJA: Anne Kilpi


KANSI: Taina Värri


ALKUTEOS: Hotel Cartagena, Suhrkamp Verlag 2019


JULKAISU:
Kirja
E-kirja
Äänikirja


KOKO: 125 mm x 195 mm


SIVUMÄÄRÄ: 281


GENRE:

Suomennettu kaunokirjallisuus

Jännitys


KIRJASTOLUOKKA: 84.2


978-952-7409-14-5 (sid.)
978-952-7409-15-2 (EPUB)
978-952-7409-16-9 (AUDIO)


ILMESTYMISPÄIVÄ: 26.9.2022