Kustantamo Huippu jatkaa vahvoilla nimillä syksyyn ja siitä eteenpäin

Uutena kirjailijana kustannusohjelmaan Juli Zeh

Kustantamo Huippu jatkaa vahvalla kustannusohjelmalla. Syksyllä 2022 Huippu julkaisee itävaltalaisen Monika Helferin romaanin Missä isä on, joka on temaattista jatkoa Roskaväkeä-romaanille ja kertoo Helferin omasta isästä. Teos oli vuonna 2021 Saksan kirjallisuuspalkintoehdokkaana lyhyellä listalla. Monika Helfer on Itävallan rakastetuimpia kirjailijoita ja saanut laajasta tuotannostaan useita tunnustuksia, mm. Itävallan valtion tieteen ja taiteen kunniamerkin.

Niin ikään syyskuussa 2022 ilmestyy saksalaisen Simone Buchholzin moninkertaisesti palkitun rikosromaanisarjan uusin suomennos Hotel Cartagena. Teos on parhaillaan ehdolla Ison-Britannian arvostetuimman rikoskirjallisuuspalkinnon CWA Daggersin saajaksi ulkomaisten kirjojen sarjassa.

Huippu on lisäksi ostanut käännösoikeudet saksalaisen Juli Zeh’n romaaniin Über Menschen, joka oli vuonna 2021 Saksan myydyin kovakantinen romaani. Aikamme yhteiskunnallisia ilmiöitä tarkastelevan romaanin suomennos ilmestyy kevätkaudella 2023. Juli Zeh’ltä on aiemmin suomennettu hänen esikoisteoksensa Kotkia ja enkeleitä (Tammi 2004, suom. Helen Taavila).

Kaikki Kustantamo Huipun julkaisut suomentaa kustantaja Anne Kilpi.