Saksassa ”vuoden kirjanaisena” palkittu Zoë Beck esiintyy Tampereen Kirjafestareilla sekä Rosebudin Sivullisessa

Huippu-kirjailija Zoë Beck saapuu Tampereen Kirjafestareille esittelemään romaaniaan Minun silmäni näkevät (suom. Anne Kilpi). Tulevaisuuteen sijoittuva dystooppinen trilleri on saanut Saksassa useita palkintoja, ja se valittiin mm. vuoden 2020 parhaaksi jännitysromaaniksi. Suomalaisittain ja erityisesti tamperelaisittain kiinnostavaksi teoksen tekee se, että sen päähenkilö on sukujuuriltaan suomalainen, ja tarinan takaumissa liikutaan Tampereella.

Zoë Beck on kotimaassaan kirja-alalla arvostettu tekijä, ja hänet palkittiin vastikään Frankfurtin kirjamessuilla ”vuoden kirjanaisena” osoituksena monialaisesta ja sitoutuneesta toiminnastaan kirjallisuuden parissa. Erityisesti palkinnolla haluttiin tuoda esiin Beckin työtä kääntäjänä ja antaa samalla nostetta koko ammattiryhmälle. Oman kirjailijan ja kääntäjän uransa ohella Zoë Beck johtaa yhdessä Jan Karstenin kanssa CulturBooks-kustantamoa, joka on keskittynyt kansainvälisen laatukirjallisuuden julkaisemiseen. CulturBooks palkittiin tänä vuonna Saksan kulttuuriministeriön myöntämällä kustantamopalkinnolla, joka on itsenäisille, monipuolisen ja laadukkaan kirjallisuusvalikoiman puolesta työskenteleville kustantamoille osoitettava tunnustus.

Zoë Beck esiintyy Tampereen Kirjafestareiden Maestro-lavalla lauantaina 3.12. klo 16.00, ja häntä haastattelee Anna Paldar. Perjantaina 9.12. klo 16.00 Zoë Beck on haastateltavana Helsingissä Rosebudin Sivullinen-myymälässä, jossa haastattelijana toimii Marko Suomi.

Zoë Beckin kuva Victoria Tomaschko.