VEIT HEINICHEN

KULLEKIN SUO KUOLEMANSA

Komisario Proteo Laurenti selvittää murhamysteereitä Triestessä

 

Trieste keskikesällä: Luksusjahti ajaa aamuyön tunteina täyttä vauhtia rantaan. Se on löydettäessä tyhjä, eikä omistajasta näy jälkeäkään. Komisario Laurenti törmää tutkinnassa vanhaan vastustajaansa Bruno de Kopfersbergiin, jota aikanaan epäiltiin vaimonsa Elisan murhasta – todisteita ei kuitenkaan koskaan löytynyt. Triesten kesän paahtavassa kuumuudessa komisario Laurenti joutuu tekemisiin järjestäytyneen rikollisuuden, ihmisten salakuljetuksen, rahanpesun ja murhien kanssa. Myös yksityiselämä tarjoaa omat kiemuransa: vaimo haluaa muuttaa uuteen asuntoon, anopin 80-vuotispäivät lähestyvät ja komisarion suureksi järkytykseksi hänen tyttärensä pyrkii Miss Triesteksi.

Yksityiskohtainen ja jännittävä rikosromaani sijoittuu Adrianmeren rannalla sijaitsevaan, muinaisen Itävalta-Unkarin keisarikunnan satamakaupunkiin Triesteen, ja tutkimuksista vastaa sympaattinen komisario Proteo Laurenti.

Vuonna 2001 saksankielisenä ilmestynyt romaani on Proteo Laurenti -dekkarisarjan ensimmäinen osa, jonka yhteiskunnallinen kehys on edelleen ajankohtainen.

”Jännittävä ja lämminhenkinen lukukokemus, jonka jälkeen toivoo jo pian saavansa luettavakseen komisario Laurentin seuraavan tapauksen. Venetsialaiskollegansa Brunettin tapaan hänessä on kaikki kulttisankarin ainekset.” (Karsten Hermann, Osnabrücker Zeitung, 17.3.2001)

”Proteo Laurenti -dekkareilla Heinichen loikkaa suoraan genren kärkeen. Jo tämä osa on kerrassaan erinomainen: juoni on samaan aikaan ajankohtainen ja perinteikäs, ja kerronta etenee kahdella tasolla, mikä sitoo yhteiskunnalliset ja poliittiset tapahtumat juonenkulkuun. Komisarion yksityiselämä luo tarinalle kiinnostavan taustan.” (Jürgen Busche, Badische Zeitung, 20.3.2001)

Sarjan muut suomennokset:


KIRJAILIJA: Veit Heinichen


SUOMENTAJA: Anne Kilpi


KANSI: Teemu Tenkanen


ALKUTEOS: Gib jedem seinen eigenen Tod (Paul Zsolnay Verlag, 2001)


JULKAISU: Kirja (jättipokkari)

E-kirja


KOKO: 145 mm x 215 mm


SIVUMÄÄRÄ: 268


GENRE:

Suomennettu kaunokirjallisuus

Jännitys


KIRJASTOLUOKKA: 84.2


ISBN:

978-952-69098-0-6 (jättipokkari),

978-952-69098-1-3 (EPUB)


ILMESTYMISPÄIVÄ: 1.12.2018