Vuoden jännitysromaani Saksassa!

ZOË BECK

MINUN SILMÄNI NÄKEVÄT

Älä pelkää, sinusta pidetään huolta. Kuolemanvarmasti.

Eurooppa tulevaisuudessa: rannikkoseudut ovat veden peitossa, pandemiat ovat koetelleet väestöä, ja luonto valtaa asumattomiksi muuttuneita alueita takaisin itselleen. Elämää hallitaan algoritmeilla, teknologia ja lääketiede ovat huippuunsa kehittyneitä, ja näennäisesti asiat ovat hyvin – ainakin niin kauan kuin kansalaiset eivät esitä kysymyksiä…

Megakaupungiksi muuttuneessa Saksan Frankfurtissa asuva, sukujuuriltaan suomalainen Liina Järvinen työskentelee yhdessä viimeisistä valtiosta riippumattomista uutistoimistoista. Työn vaarallisuus konkretisoituu Liinalle, kun hänen pomonsa joutuu vakavaan onnettomuuteen ja samaan aikaan toinen totuusmedialle työskennellyt toimittaja kuolee. Käy ilmi, että kummallakin oli työn alla sama, erittäin tulenaraksi luokiteltava juttu. Alkaessaan tutkia asiaa Liina joutuu katsomaan uusin silmin myös omaa tarkoin varjeltua salaisuuttaan.

Minun silmäni näkevät on tulevaisuuteen sijoittuva trilleri, jossa liikutaan myös Suomessa, Tampereella. Teos palkittiin Saksassa vuoden 2020 parhaana jännityskirjana ja se sai vuonna 2021 parhaan poliittisen jännitysromaanin palkinnon sekä Berliner Krimifuchs -dekkaripalkinnon. Zoë Beck kuuluu Saksan tämän hetken merkittävimpiin jännityskirjailijoihin, ja hän on kirjoittanut useita bestseller-listoille yltäneitä romaaneita. Minun silmäni näkevät on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa.

Beck käyttää hienosti koko jännityskirjallisuuden kikkapakkia. Samalla kirja haastaa lukijaa enemmän kuin jännitysromaanit yleensä.”

(Aamulehti)

 

Jos kirjat vielä herättäisivät yhteiskunnallisia keskusteluja, niin tämä teos olisi mainio pohja pohtia sitä, mitä tulevaisuudelta haluamme ja etenkin mitä emme halua.”

(Kansan Uutiset)

 

”Polttavan ajankohtainen ja pelottavan todentuntuinen.”

(Kirsin kirjanurkka -blogi)

 

Zoë Beck – jännityskirjallisuuden multitalentti.”

(Die Zeit)

 

Zoë Beck on hionut täydellisyyteen kyvyn käsitellä teoksissaan nykyajan ilmiöitä, joissa on yhtä paljon kerroksia kuin Beckin kirjoissa on sivuja.”

(Die Welt)

Zoë Beck on luonut kylmänviileän trillerin keinoilla ilkeän dystopian. Vaikka teos on kirjoitettu jo ennen koronapandemiaa, se sopii tähän aikaan täydellisesti ja on ehdottomasti luettava!

(Die Welt)

KIRJAILIJA: Zoë Beck


SUOMENTAJA: Anne Kilpi


KANSI: Taina Värri


ALKUTEOS: Paradise City (Suhrkamp Verlag 2020)


JULKAISU:

Kirja

E-kirja

Äänikirja


KOKO:
130 x 210 mm


SIVUMÄÄRÄ:
300


GENRE:

Suomennettu kaunokirjallisuus

Jännitys


KIRJASTOLUOKKA: 84.2


ISBN:

978-952-7409-11-4 (sid.)
978-952-7409-12-1 (EPUB)
978-952-7409-13-8 (MP3)


ILMESTYMISPÄIVÄ: 31.3.2022