Zoë Beck

Zoë Beck, s. 1975, on palkittu saksalainen kirjailija, kääntäjä ja kustantaja. Hän lukeutuu Saksan tämän hetken menestyneimpiin jännityskirjailijoihin, ja hänet on palkittu mm. Saksan dekkaripalkinnolla (Deutscher Krimipreis 2016 & 2020), parhaan poliittisen jännitysromaanin palkinnolla (Politikkrimipreis 2021), Friedrich Glauser -palkinnolla 2010 sekä Radio Bremen -dekkaripalkinnolla 2014.

Zoë Beck on opiskellut englantilaista ja saksalaista kirjallisuutta useissa yliopistoissa ja työskennellyt luovana tuottajana kansainvälisissä televisioelokuvatuotannoissa. Hän on kirjailijuutensa ohella toiminut jälkiäänitystekstien kirjoittajana ja ohjaajana mm. Disney Channelilla ja johtaa tällä hetkellä Culturbooks-kustantamoa yhdessä Jan Karstenin kanssa. Zoë Beck on kääntänyt saksaksi mm. Sally Rooneyn ja Denise Minan teoksia.

Minun silmäni näkevät (suom. Anne Kilpi) on Zoë Beckin ensimmäinen suomennettu romaani. Se palkittiin Saksassa vuoden 2020 parhaana jännityskirjana (Deutscher Krimipreis), parhaana poliittisena jännitysromaanina (Politikkrimipreis 2021) sekä Berliner Krimifuchs -dekkaripalkinnolla.