SIMONE BUCHHOLZ

PURPPURASADE

Tapaus Riley

Hampurissa palaa poroksi kokonainen kortteli, pari kiinteistövälittäjää ampuu toisiaan päähän, ja komisario Ivo Stepanovic kieltäytyy työnteosta. Kaiken keskellä syyttäjä Chastity Riley päättää jättää surulliseen umpikujaan ajautuneen elämänsä ja häipyy Glasgow’hun, isoisoisoisänsä synnyinkaupunkiin. Sinne hänet houkuttelee kirje juristilta ja tieto yllättävästä perinnöstä. Rosoisessa Skotlannissa Chastity kohtaa Tomin, joka avaa reitin Rileyn suvun väkivaltaiseen ja menetysten täyteiseen historiaan. Rohkaisunaan muutama viski ja kavereinaan pari aavetta Chastity uskaltautuu kohtaamaan sukunsa salaisuudet, jotka hän on aiemmin halunnut sulkea mielestään.

Purppurasade on Simone Buchholzin moninkertaisesti palkitun Chastity Riley -dekkarisarjan vivahteikas päätösosa, jonka kirkkaana päätähtenä on syyttäjä Chastity Riley itse. Romaani kurottaa kohti maagista realismia ja syventää Chastityn taustoja ja sukuhistoriaa Buchholzin aiemmista romaaneista tutulla tyylillä ja partaveitsenterävän dialogin keinoin. Purppurasade oli vuonna 2022 Glauser-dekkaripalkintoehdokas

”Läpeensä erityislaatuinen sarja saa arvoisensa päätöksen. Fanit tulevat kaipaamaan Rileyta kipeästi.”

(Brigitte)

 

”Simone Buchholz on kohottanut genren jo aikoja sitten aivan uudelle tasolle, eikä Chastity Riley -sarjan viimeinen osa tee tähän poikkeusta.”

(Goslarsche Zeitung)

 

”Chastity Rileyn loppuhuipennus. Uskomattoman upean, kovaksikeitetyn sarjan viimeinen osa… Skottilais-hampurilainen länkkäri. Ja voi kyllä, toimii upeasti.”

(Maike Schiller, Hamburger Abendblatt)

Sarjan muut suomennokset:


KIRJAILIJA: Simone Buchholz


SUOMENTAJA: Anne Kilpi


KANSI: Taina Värri


ALKUPERÄISTEOS:
River Clyde, Suhrkamp Verlag 2021


JULKAISU:
Kirja 6.6.2024
E-kirja


KOKO: 125 mm x 195 mm


SIVUMÄÄRÄ: 281


GENRE:

Suomennettu kaunokirjallisuus

Jännitys


KIRJASTOLUOKKA: 84.2


978-952-7409-23-7 (sid.)
978-952-7409-24-4 (EPUB)


ILMESTYMISPÄIVÄ: 6.6.2024