SIMONE BUCHHOLZ

REVOLVERISYDÄN

Särmikäs syyttäjä Chastity Riley mystisen murhaajan jäljillä Hampurissa

 

Hampurissa on kevät. Satamasta löytyy sumuisena aamuna kuollut nuori nainen, alastomana ja päässään vaaleansininen peruukki. Hän oli strippiklubin tanssija – aivan samoin kuin seuraava uhri, ja sitä seuraava… Tutkinnasta vastaa syyttäjä Chastity Riley, sihteerin ja amerikkalaisen upseerin tytär. Hän on samaan aikaan kova ja pehmeä, piiloromantikko, jolla on kausikortti FC Sankt Paulin peleihin, joka juo liikaa ja joka kieltää itseltään tunteet. Chastity sukeltaa Hampurin punaisten lyhtyjen kortteliin seuranaan komisariot Faller ja Calabretta sekä entinen murtovarkaiden kuningas Klatsche, joka on jo pitkään ollut hänelle enemmän kuin vain ystävä. Nelikko kahlaa murhien, yksinäisyyden ja särkyneiden sydämien hetteikössä saadakseen pelkoa kylvävän murhaajan satimeen.

Revolverisydän on Chastity Riley -dekkarisarjan ensimmäinen osa ja Simone Buchholzin ensimmäinen suomennettu teos. Aavistuksen melankolisen ja toisaalta huumorin sävyttämän tyylin taitava Simone Buchholz on saanut Hampuriin sijoittuvista jännitysromaaneistaan useita tunnustuksia. Hänet on palkittu mm. kahdesti Saksan Deutscher Krimipreis -dekkaripalkinnolla, jonka ydinajatus on nostaa esiin ”sisällöltään originelleja ja kielellisesti taitavia teoksia, jotka puhaltavat genreen uudenlaista henkeä”.

”Kiitettävän huolellisesti suomennettu Revolverisydän on käypä sekoitus tuttuja aineksia virkistävillä mausteilla. Mausteina toimivat Buchholzin vaivattomilta vaikuttavat omalaatuiset kerronnalliset ratkaisut, jotka kohentavat romaanin henkilökuvausta liukuhihnadekkarien yläpuolelle.”

(Pekka Jäntti, Keskisuomalainen 14.9.2019)

”Tunnelma on toisaalta synkkä — voidaan puhua Hamburg Noirista — mutta myös omalaatuisen humoristinen. Buchholz on mielenkiintoinen uusi dekkaristituttavuus ja toivon, että sarjalle saadaan pian jatkoa.”

Tuulevin lukublogi

”Revolverisydän piti napakasti otteessaan, alusta loppuun, kuin puupuristin.”

Nettimartan pihapiiri

 

”Loistelias esikoisromaani. Hamburg inside, tyyliin sopivaa kieltä, elämänmakuinen ja jännittävä. Herkkupala myös muille kuin Hampurin-tuntijoille.”

(Zevener Zeitung)

”Valloittava debyytti, kielen ja tyylin loistoa höystettynä henkilöhahmoilla, jotka ovat elämää suurempia ja juuri siksi unohtumattomia.”

(NRZ – Neue Ruhr Zeitung)

Sarjan muut suomennokset:


KIRJAILIJA: Simone Buchholz


SUOMENTAJA: Anne Kilpi


KANSI: Taina Värri


ALKUTEOS: Revolverherz (Knaur Verlag, 2008)


JULKAISU: Kirja

E-kirja


KOKO: 130 mm x 200 mm


SIVUMÄÄRÄ: 307


GENRE:

Suomennettu kaunokirjallisuus

Jännitys


KIRJASTOLUOKKA: 84.2


ISBN:

ISBN 978-952-69098-2-0 (sid.)

ISBN 978-952-69098-3-7 (EPUB)


ILMESTYMISPÄIVÄ: 15.4.2019