SIMONE BUCHHOLZ

VERIKUU

”Enää yksi kysymys: kloroformilla vai ilman?”

On epätavallisen lämmin syyskuinen aamu Hampurin Sankt Paulissa. Edellisen yön sateen jäljet eivät ole vielä ennättäneet haihtua, kun suuren kustantamorakennuksen edestä löytyy häkkiin teljettynä yrityksen henkilöstöpäällikkö – alastomana, tiedottomana ja pahoinpideltynä. Kolmen päivän kuluttua samassa paikassa on jälleen häkki, ja tällä kertaa sisällä on yrityksen sanomalehtiosaston johtaja. Chastity Riley ja hänen uusi, arvoituksellinen työparinsa Ivo Stepanovic uskovat jonkun työntekijän haluavan kostaa esimiehilleen; henkilöstöä on irtisanottu vuosien ajan samalla, kun johtohenkilöt ovat täyttäneet taskunsa muhevilla bonuksilla. Pian kuitenkin selviää, että uhreja yhdistää muukin kuin työpaikka, ja samassa yrityksen hallituksen puheenjohtaja katoaa…

 

Verikuu on moninkertaisesti palkitun Simone Buchholzin kolmas suomennettu dekkari. Se palkittiin Saksassa Stuttgartin dekkaripalkinnolla ilmestymisvuotensa (2017) parhaana talousdekkarina. Menestyksekäs Chastity Riley -sarja on tuonut Simone Buchholzille mm. kahdesti Saksan dekkaripalkinnon.

”Nopeatempoinen, ytimekäs ja todella, todella hyvin kirjoitettu.”

Frank Drieschner, Die Zeit

”Ehdoton ’must’ Chastity Riley -faneille.”

Maren Ahring, NDR

”Melankolia ja sumun sävyttämä tunnelma sekä Simone Buchholzin omintakeinen ja ainutlaatuinen kerronta ovat hurmaava yhdistelmä.”

Sonja Hartl, Deutschlandfunk Kultur

Sarjassa aiemmin ilmestyneet:


KIRJAILIJA: Simone Buchholz


SUOMENTAJA: Anne Kilpi


KANSI: Taina Värri


ALKUTEOS: Beton Rouge (Surkamp Verlag, 2017)


JULKAISU: Kirja

E-kirja


KOKO: 125 mm x 195 mm


SIVUMÄÄRÄ:


GENRE:

Suomennettu kaunokirjallisuus


KIRJASTOLUOKKA: 84.2


ISBN:

978-952-7409-00-8 (sid.)

978-952-7409-01-5 (EPUB)


ILMESTYMISPÄIVÄ: 15.9.2020