JULI ZEH

YLI-IHMISIÄ

Uskallammeko olla ihmisiä?

Dora on muuttanut pienen koiransa kanssa Berliinistä maalle. Hänen oli pakko päästä pois kaupungista, vaikkei hän oikein itsekään tiedä perimmäistä syytä – pakeneeko hän kiihkoilevaa puolisoa vai kaoottiselta tuntuvaa maailman tilaa? Häntä varoiteltiin, ettei uusi asuinpaikka ole sellainen maalaisidylli, josta monet kaupunkilaiset unelmoivat. Siitä huolimatta hän asuu nyt vanhassa talossa villiintyneellä tontilla, muurin takana kaljupäinen naapuri, joka vaikuttaa olevan kaikkien hänen ennakkoluulojensa ilmentymä. Kylässä tapahtuu asioita, jotka horjuttavat Doran maailmankuvaa, ja hän kohtaa ihmisiä, joita hän ei pysty lokeroimaan. Lopulta vastassa on kysymys siitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeää.

Juli Zeh’n romaani kertoo ajasta, jota elämme, sekä ihmisistä, joita se tuottaa. Se kertoo ennakkoluuloistamme, heikkouksistamme ja peloistamme – sekä vahvuuksistamme, jotka tulevat esiin, kun vain uskallamme olla ihmisiä.

Yli-ihmisiä oli Saksassa vuoden 2021 myydyin kovakantinen romaani ja arvostelumenestys, jonka käännösoikeudet on myyty useisiin maihin. Juli Zeh lukeutuu merkittävimpiin saksalaisiin nykykirjailijoihin, ja hän on saanut tuotannostaan lukuisia kirjallisuuspalkintoja. Lisäksi hänet on palkittu Saksan liittotasavallan ansioristillä.

Kirja, joka avaa silmät.

Denis Scheck, SWR Fernsehen

”Juli Zeh osuu romaanillaan ytimeen.”

Katja Weise, NDR Kultur

KIRJAILIJA: Juli Zeh


SUOMENTAJA: Anne Kilpi


KANSI: Tuomo Parikka


ALKUTEOS: Über Menschen (Luchterhand Literaturverlag 2021)


JULKAISU: Kirja (sidottu)

E-kirja


KOKO: 135 mm x 210 mm


SIVUMÄÄRÄ: 429


GENRE:

Suomennettu kaunokirjallisuus


ISBN:

978-952-7409-20-6 (sid.)
978-952-7409-21-3 (EPUB)


ILMESTYMISPÄIVÄ: 20.6.2023